Μαξιλάρι Σίθων ΙΧ

Το Σίθων IX μπορεί να ρυθμιστεί εξ ολοκλήρου από τον κάθε χρήστη και να καλύψει και τις μεγαλύτερες ανάγκες στήριξης που θα χρειαστεί. Είναι κατάλληλο για όλους τους σωματότυπους. Διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό που συνδυάζει την απαλότητα του πούπουλου με τη σωστή υποστήριξη του αυχένα. Κατασκευασμένο με την ίδια φιλοσοφία που κατασκευάζονται και τα στρώματά μας, αυτή των πολλαπλών στρωμάτων (layers), με 3 ανεξάρτητα εσωτερικά μαξιλάρια, προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε 9 επιλογές ελαστικότητας και να συνδυάσει ποικίλα επίπεδα στήριξης και αφράτης αίσθησης με πολύ πρακτικό κι εύκολο τρόπο.

Το μαξιλάρι αποτελείται από 3 διαφορετικά μαξιλάρια: Ένα τμήμα φύλλου φυσικού καουτσούκ (ιδανική στήριξη αυχένα), ένα τμήμα γεμισμένο με πούπουλο χήνας 5 %, 600γρ. , & ένα τμήμα γεμισμένο με πούπουλο χήνας 60%, 150γρ. Τα τρία μαξιλάρια συνεργάζονται αρμονικά έτσι ώστε να παρέχουν κατάλληλη στήριξη.

Το κάλυμμα όλων των τμημάτων είναι βαμβακερό. Έχει πυκνή ύφανση για να μη μπορούν να το διαπερνούν τα πούπουλα.

Διαστάσεις : 50x70cm

SHARE

Περιγραφή

Οδηγίες πλυσίματος:

Τα δύο εσωτερικά μαξιλάρια από πούπουλο μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς. Μετά το πλύσιμο πρέπει να στεγνώσουν καλά σε σκιερό μέρος. Εναλλακτικά μπορείτε να τα στεγνώσετε στο στεγνωτήριο.

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η επιλογή του μαξιλαριού;

Το µαξιλάρι είναι το στρώµα της κεφαλής και του αυχένα. Κι όπως το στρώµα έτσι και το µαξιλάρι πρέπει να είναι ορθαυχενικό, να υποστηρίζει, δηλαδή, τον αυχένα και το κεφάλι µε τέτοιον τρόπο, ώστε αυτά να µην παρεκκλίνουν από τη φυσική (ορθή) τους στάση. Όταν π.χ. είµαστε ξαπλωµένοι ανάσκελα σε ένα στρώµα πρέπει το µαξιλάρι να συγκρατεί το κεφάλι και τον αυχένα µας στη στάση που έχουν αυτά όταν είµαστε όρθιοι. Για να γίνει αυτό πρέπει το µαξιλάρι να έχει το ύψος που χρειάζεται για να “γεµίσει” το κενό που υπάρχει µεταξύ του στρώµατος και της καµπύλης του αυχένα. Αν το µαξιλάρι είναι ψηλότερο, το κεφάλι θα κλίνει προς τα εµπρός, µε συνέπεια να τεντώνονται οι 7 αυχενικοί σπόνδυλοι και, σιγά-σιγά, να προξενούνται πόνοι στην ευρύτερη περιοχή.

Κυρίαρχη σηµασία για την επιλογή του µαξιλαριού έχει η σωµατοδοµή µας. Ένα ογκώδες π.χ. αντρικό σώµα έχει ανάγκη ψηλότερου µαξιλαριού απ’ αυτό που χρειάζεται µια µικρόσωµη γυναίκα ή ένα παιδί. Αυτός είναι ο λόγος που η COCO-MAT διαθέτει µεγάλη ποικιλία µαξιλαριών όχι µόνο ως προς το υλικό αλλά και ως προς το ύψος τους. Βεβαίως, βασικό ρόλο στην υποστήριξη του αυχένα παίζει και το στρώµα. Σε ένα σκληρό και άκαµπτο στρώµα π.χ., χρειαζόµαστε “περισσότερο” µαξιλάρι απ’ ότι χρειαζόµαστε σε ένα ελαστικό στρώµα. ∆εν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όταν ξαπλώνουν σε σκληρό στρώµα, είτε στην πλάγια, είτε στην ανάσκελη στάση, περνάνε το χέρι τους κάτω απ’ το µαξιλάρι τους.

Tι πρέπει να γνωρίζω για τη σωστη συντήρηση του μαξιλαριού μου;

Τα μαξιλάρια κατασκευάζονται: από νιφάδες φυσικού καουτσούκ – από πούπουλο – από συνδυασμό των δυο υλικών – από μαλλί
Τα μαξιλάρια με φυσικό καουτσούκ έχουν φερμουάρ προκειμένου να ρυθμίζεται η ποσότητα του υλικού και δεν πλένονται. Τα μαξιλάρια με πούπουλο απευθύνονται κυρίως σε βραχύσωμους ανθρώπους και πλένονται στο πλυντήριο στους 30ο C.

ΚΟΡΥΦΗ