ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

προστασία περιβάλλοντος katsoulas.eu

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.Το θέμα για το 2019 εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας. Επιλέχθηκε από τη χώρα υποδοχής γι’ αυτό το χρόνο, την Κίνα, και το θέμα μας καλεί όλους να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγουμε και να σταματήσουμε τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.  Καθώς οι κίνδυνοι λειψυδρίας, ερημοποίησης και πλημμυρών πολλαπλασιάζονται το περιβάλλον απαιτεί την προσοχή και φροντίδα μας.

Καθώς το πλαστικό πνίγει τον πλανήτη και σκοτώνει την πανίδα το περιβάλλον και η -προστασία του δεν είναι μια προτεραιότητα για λίγους αλλά ένα τελεσίγραφο για ανάληψη δράσης από όλους.Όπως σημειώνει η ΕΕ “η φύση είναι σύστημα προστασίας της ζωής, και πρέπει να την προσέχουμε. Φυσικοί πόροι όπως το νερό, ο αέρας, τα ενδιαιτήματα και τα είδη που ζουν σε αυτά, ανήκουν σε όλους μας”.Ας κάνουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μια ημέρα ορόσημο. Την ημέρα που κηρύξαμε τον πόλεμο στον κακό εαυτό μας.

προστασία περιβάλλοντος katsoulas.eu

Join the conversation

ΚΟΡΥΦΗ