Περί ύπνου. | Διαχείριση χρόνου εν μέσω πανδημίας

ύπνος cocomat katsoulas.eu

Τι κάνει η General Manager της V+O Communications;

 

Ο χρόνος θα θέλαμε να είναι ατελείωτος. Και πάντα πιστεύουμε πως δεν μας φτάνει. Λες κι ένας «κλέφτης» στέκεται δίπλα μας και μας αρπάζει ώρες, λεπτά… Η αλήθεια είναι, όμως, πως ο χρόνος είναι πολύτιμος κι έτσι πιστεύω πως πρέπει να του συμπεριφερόμαστε, ως ένα πολύτιμο δώρο. Άρα, πρέπει να του αποδείξουμε πως ξέρουμε να τον «σπαταλάμε» σωστά και δίκαια και προς όφελός μας. Εκεί λοιπόν συναντάμε και μαθαίνουμε να ζούμε με την αιώνια «αγαπημένη» του τη Διαχείριση και με τα εξαιρετικά παιδιά του, τον Πρέπει και την Θέλω.

Σωστή διαχείριση χρόνου: Τι κάνω εγώ;

Με τη διαχείριση του χρόνου γινόμαστε πολύ καλοί φίλοι και πρωτίστως μαθαίνουμε να σεβόμαστε όλα τα θέλω και τα πρέπει μας. Πώς; Δημιουργώντας ένα καθημερινό πρόγραμμα:

  • επαγγελματικών ζητημάτων,
  • κοινωνικών ζητημάτων,
  • οικογενειακών ζητημάτων,
  • και προσωπικών θεμάτων που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε.

Ξεκινώ επιλέγοντας ένα σημειωματάριο (ή τετράδιο ή ημερολόγιο) όπου κάθε ημέρα, στην αρχή της ημέρας οργανώνω τη σκέψη μου και καταγράφω όλα εκείνα που πρέπει και θέλω να γίνουν μέσα σε αυτή την ημέρα. Προσπαθώ να μη ξεχνώ μέσα στην ημέρα τη λίστα που έχω φτιάξει και δίνω την ικανοποίηση στον εαυτό μου να τσεκάρω/σβήνω κάθε τι μόλις το ολοκληρώσω.

Έτσι «κυλάει» ο χρόνος, αλλά κυλάει υπέρ μας γιατί όλα έχουν γίνει. Και πιστεύω βαθιά πως όταν θέλουμε να οργανώσουμε το χρόνο μας, απαλλασσόμαστε από στιγμές άγχους, φόρτισης και υπερέντασης ή τουλάχιστον το καταφέρνουμε κατά πολύ.

Διαχείριση χρόνο εν μέσω πανδημίας: Γίνεται;

Σήμερα, λόγω της πανδημίας, ζούμε περίεργα, απομονωμένοι με φόβο, αγανάκτηση, προσμονή και προσδοκία πως ό,τι ζούμε τώρα θα τελειώσει γρήγορα. Κι έχει περάσει ένας χρόνος ήδη, αλλά αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα και μάλλον θα περάσει κι άλλος χρόνος…

Πολλές φορές μετατρέψαμε το σπίτι μας σε χώρο εργασίας, σχολείο, γυμναστήριο, χώρο αναψυχής και ο χρόνος (και φυσικά η κατάσταση) μας έπνιξε. Και παρ’ ότι κάποιοι χαρακτήρες, όπως εγώ, που είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στη διαχείριση του χρόνου, το έχασα και πίστεψα πως τα βρήκα σκούρα και δεν τα κατάφερα όπως προσδοκούσα, σήμερα έχω πάρει ένα πολύτιμο μάθημα:  O χρόνος, όπου και να κυλάει, όπως και να κυλάει δεν θα πρέπει να τον αφήνουμε να περνάει και να φεύγει χωρίς να κάνουμε πράγματα που προσθέτουν αξία στη ζωή μας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας προτρέπω να οργανωθούμε και να πιστέψουμε πως όλα μπορούν να συμβούν, όταν συγκεντρωνόμαστε και βάζουμε στόχο να κάνουμε τα πρέπει και τα θέλω μας μέσα στην ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα. Χωρίς να περνάμε ατελείωτες ώρες στη δουλειά, αφού ο υπολογιστής είναι πάντα δίπλα μας, χωρίς πολλές ώρες στην κουζίνα γιατί ξαφνικά πρέπει να αναδείξουμε το σεφ που κρύβουμε μέσα μας κ.λπ. Ίσως τώρα ο χρόνος να έχει πολλαπλασιαστεί για ορισμένους, αλλά για άλλους έχει μικρύνει πολύ, αφού βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, αλλά το μαθαίνεις: Carpe Tempus.

 

Tonia Gogou

General Manager,V+O COMMUNICATION

Στοιχεία επικοινωνίας:

Site: V+O Communication

E-mail: tg@vando.gr

Tηλέφωνο: +30 2107249000 (242) & +30 6936 750453

Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 91, Αθήνα, 11528

Join the conversation

ΚΟΡΥΦΗ